What I love – Spotlight project 2

In the SPOTLIGHT!

Het is al weer woensdag en dus tijd voor het tweede spotlight project met de stempelset What I love.

2-Step stamping

De What I love stempelset is een zogenaamde 2-step stamping set (bij 2-step stamping stempel je een afbeelding in twee of meer stappen), maar dit betekent niet dat je dat ook altijd hoeft te doen. Bij dit tweede spotlight project heb ik dat dan ook niet gedaan.

Watercolor achtergrond

Ik heb ditmaal de achtergrond van de kaart gekleurd met de aqua painter en zo een watercolor achtergrond gecreëerd, waarop ik vervolgens de bloem gestempeld heb. Snap je wat ik bedoel? Het is volgens mij tijd om het project gewoon te laten zien :)

What I love dag 2

Als basis heb ik Basic Black cardstock genomen (14,5 x 21 cm, rillijn op 10,5 cm) met een stuk watercolor paper (9,5 x 13,5 cm) en voor de binnenzijde een stuk Shimmery White cardstock (10 x 14 cm) want dat maakt het wat makkelijker om te schrijven.

Met de aqua painter heb ik vervolgens een hoek van het watercolor paper nat gemaakt en daarna heb ik er met diezelfde aqua painter drie kleuren opgedaan: Tempting Turquoise, Watermelon Wonder en Daffodil Delight. Waar de kleuren in elkaar overvloeien moet je soms wel voorzichtig zijn dat er geen heel vreemde kleuren ontstaan. In dit geval was dit niet van toepassing.

Daarna heb ik het papier goed laten drogen, in dit geval een nachtje. Voordat ik de bloemen op de kaart gestempeld heb, heb ik eerst eenmaal de bloem op een restje papier gestempeld en uitgeknipt. De uitgeknipte bloem heb ik als een masker gebruikt, zodat mijn stempelafdrukken niet zouden overlappen. Daarna heb ik met Archival Black inkt de bloemen en de blaadjes op het watercolor paper gestempeld.

De tekst komt van een stempel uit de hostess set: A whole lot of lovely. Omdat ik de bloemetjes van de stempel niet op het papier wilde hebben, heb ik de stempel bij het beinkten afgeplakt met tape, daarna heb ik de tape verwijderd (niet vergeten!) en de tekst m.b.v. de stamp-a-ma-jig op de kaart gestempeld. Met dimensionals heb ik het water color paper op de basiskaart geplakt.

Hier nog een gedetailleerde foto van de bloemen.

What I love dag 2 detail

Ik ben echt verrukt over het resultaat. Met name omdat dit de eerste keer is dat ik met de aqua painters heb gewerkt én een water color achtergrond heb gecreëerd. Ook de kleurencombinatie, de felle kleuren met het zwart, spreekt mij enorm aan.

Mocht je een reactie achter willen laten, dan zou ik dat erg leuk vinden! Je vind de mogelijkheid om ‘comments’ achter te laten bovenaan dit bericht.

Hartelijke groeten en tot vrijdag bij project 3 van deze Spotlight week,

handtekening

Built for Free Using: My Stampin Blog

 

2 thoughts on “What I love – Spotlight project 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *